Vlielandfietsen-op-vlieland_large

Vlieland is één van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Dit is het eiland van rust, ruimte en een schitterende natuur. Het eiland is ca. 20 km lang en beschikt over uitstekende fietspaden, die u door een zeer afwisselend landschap leiden. Het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Het eiland heeft één pitoresk dorp met gezellige winkeltjes en restaurants, veelal gevestigd in schitterende monumentale panden.

De Bootvlielandm

Om naar Vlieland te komen, neemt u de boot vanaf Harlingen. De bootreis – al een belevenis op zich – voert u niet alleen over de Waddenzee maar tevens over de Noordzee. Vlieland is hierin uniek. Voor tickets www.rederijdoeksen.nl Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast zijn door de ruimte, rust, de schone lucht en het gebrek aan jachtig autoverkeer. Vlieland is autoluw, d.w.z. dat uw auto niet mee mag naar het eiland. Daarom is vervoer van bagage en personen op het eiland goed geregeld.

Nieuwsgierig geworden? Klik op onderstaande links zodat u zich compleet kunt laten informeren over wat het eiland te bieden heeft.

www.vlieland.net
www.vlieland-info.nl

Op het eiland

vlieland1Vlieland is autoluw, d.w.z. dat u uw eigen auto niet mee mag nemen naar het eiland. Daarom is vervoer van bagage en personen op het eiland goed geregeld. Eenmaal aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit lopen, fietsen, bus en taxi. Op de aanlegsteiger staat bagagevervoerder Wietse de Boer die uw koffers en tassen naar uw vakantieadres kan brengen. Spreekt gelijk met hem af wanneer ze uw koffers weer moeten ophalen.

Om op uw vakantieadres te komen kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden:
Lopen, uw vakantieadres is op ongeveer 20 minuten loopafstand van de boot.
Fietsverhuurbedrijf Jan van Vlieland vindt u tegenover de aankomst van de boot.
Bus en Taxi, bij aankomst van elke veerboot staan deze bij de kade voor u klaar.

Praktische tips

Wilt u uw boodschappen laten bezorgen? 36501347_200411Vlielandgroetubord
Wilt u heerlijke vleeswaren, olijven, worst en specialiteiten bestellen?
Wilt u linnen bestellen?
Wilt u contact met de bagagevervoerder?